Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
testek
Czytali temat:
Kuba G (12957 niezalogowanych)

()
Początkujacy
a mam takie pytanie ich zwiazkow, tez są takie jak w niemczech, takie bez zobowiązań, jest tak jak w niemczech ze tu ktos z kims mieszka i jest razem potem koniec i znowu z nastepna osoba mieszka i tak nawet ludzie ktorzy mają z 35 lat jeszcze mają dziewczyne nie żonę, tez tak jest? mi sie to tak nie podoba, w holandii tez tak jest? bo jakos na ten temat pojecia nie mam
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
evak1988 Ty to masz pytania, wszędzie tak jest nie ważne czy Holender Niemiec czy jakikolwiek inny ... I dobrze ze się nie wiążą bo po co , żeby mieć potem rozwód na koncie?
Zgłoś wpis
14 Posty

()
Bywalec
czy do szczesia potrzebny nam jest papierek??? w wydaje mi sie ,ze wystarczy czuc sie dobrze w towarzystwie wybranej osoby i ja " kochac" i wszystko gra!!!! tak uwazam ja ale inni moga miec inne zdanie, a faktycznie mniej rozwodow na koncie a wiecej szczesliwych ludzi, co do spraw ekonomicznych to tez racja zdarzaja sie i takie przypadki..;;
Zgłoś wpis
25 Postów
Cris CRIS
(artplastek)
Bywalec
Dokladnie ...mniej rozwodow i wiecej szczesliwych ludzi
uwiazac sie z kims na cale zycie papirem albo jakimis sakramentami i potem zyc kolo siebie bo co??? bo tak trzeba?? tracic zycie na mieszkanie z kims kto psuje ci krew i nerwy ...bo co??? bo co rodzina powie na rozwod???
Trafisz na kogos kto ci odpowiada i nie potrzebny slub...
ZYC TRZEBA i SIE CIESZYC.......
Zgłoś wpis
14 Posty
Kati ...
(Kati)
Bywalec
wracajac do temato o tubylcach
niestaty musze sie zgodzic z Evak. holenderki sa strasznie zazdrosne o urode i facetow, nie obchodzi ich ze jest zajety, i tak bede probowaly nieszczene kobiety. Holendrzy? w sumie mili w szczegolnosci starsi tylko nie znaja sie na zartach, jesli sobie z nich zazartujesz potrafia sie smiertelnie obrazic, no coz chyba taka ich mentalnosc.
mieszkam w okolicach Rotterdamu a jak wiadomo Rotterdam to caly swiat w jednym miescie, dlatego wiekszosc ludzi ktorych znam to tak jak ja emigranci i z nimi sie najlepiej dogaduje. w szczegolnosci daze duza sympatia ludzi z ameryki srodkowej (karaiby) i poludniowej. sa mili, przyjazni. jedyny wyjatek to surinamczycy probuja sie za wszelka cene upodobnic do holendrow, tak jak wiekszosc z nich, kupuja samochody i ciuchy na pokaz i sa tak obwieszeni zlotem ze az razi
Zgłoś wpis
9 Postów
Timea Molenaar
(Timea)
Początkujacy
Witam cieplutko/
Nie mam zlych doswiadczen w kontaktach z holendrami, wrecz przeciwnie....spotkalam sie tylko z tymi,ktorzy sa mili i uprzejmi .
Z rodakami nie mam stalych kontaktow-wole nie,po pewnych przejsciach sprzed lat...jest dobrze jak jest i nie chce tego zmieniac.
Jedna z forumowiczek napisala,ze mlode holenderki sa "puste" i maja pstro w glowie...nie wiem kochanie gdzie mieszkasz i jakie holenderki masz na mysli,bo te co Ja widze kazdego dnia to sa inne.
Mlode dziewczyny -16-17 lat, ucza sie a wieczorami pracuja w firmach sprzatajacych,by zarobic na swoje potrzeby..nie wyciagaja reki po pieniadze od rodzicow,bo pewnie i tak by nie dostaly. Pracuja 2 godziny wieczorkiem, czasem biora weekendy i prace w dniach wolnych od szkoly, wiec nie mozna jedna miara mierzyc wszystkich.
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
14 Posty
Kati ...
(Kati)
Bywalec
rowniez jak ty nie utrzymuje kontaktu z rodakami, zostala mi tylko jedna serdeczna przyjaciolka ktora zawsze byla przy mnie, reszta ktora znalam zmieszala mnie z blotem gdy zaczelo mi sie tu ukladac i poznalam mojego faceta nie Polaka. w pracy tez z nimi nie mam kontaktu bo poprostu jestem jedyna tam jedyna Polka i tak jest dobrze.
masz racje duzo mlodych dziewczyn pracuje w weekendy i wieczorami wystarczy przejsc sie do supermarketu i zauwazy sie po 16 tylko mlode dziewczyny to samo w mcdonaldzie, chyba nie znajdziesz nikogo po 20stce i jak wiadomo oni zarabiaja tam od 2,40 e do max 4e taka stawka wiekowa. ale sa i takie ktore spedzaja czas "wiszac"na ulicach ktorym w glowie tylko ciuchy i chlopczyska, zalezy jak dziecko jest wychowane
Zgłoś wpis
9 Postów
Timea Molenaar
(Timea)
Początkujacy
Zgadzam sie,ale takie sytuacje i takie widoki mozna zobaczyc w PL. To zalezy od wychowania dziecka, poza tym wydaje mis ie,ze dzieci z normalnych holenderskich rodzin sa naparwde dobrze wychowana i nie maja pstro w glowie..Wroce chocby do tych 15-sto latek,ktore pracuja wieczorami i sprzataja biura. Gdzie w Polsce tak mloda dziewczyna mysli o zarabianiu np. na komputer? Mam holenderska kolezanke,ktora ma 23 lata, 2 kontrakty i splaca juz hipoteke. Mieszka sama w domku z ogrodkiem i naprawde sobie niezle radzi....w Pl. takie sytuacje nie maja miejsca,bo po 1 panstwo nie umozliwia mlodym ludziom startu po 2 mlodzi ludzie wola jak najdluzej siedziec na garnuszku u rodzicow i nie ponosic zadnych kosztow utrzymania siebie.
Moj syn ma 13 lat a juz sie nie moze doczekac kolejnych urodzin,bo chce gazety rozwozic,by sobie dorobic na nowe gry do PS2 czy na komputer. Jestem z Niego dumna,bo mysli logicznie i jest chetny pracy-nie wyciaga do mnie reki po pieniadze... Caluski
Zgłoś wpis
13 Posty
magda mycek
(myckowa)
Bywalec
nie myslalas nigdy, zeby zmienic miejsce zamieszkania? w twoich slowach, czuc frustracje. po co byc sfrustrowanym i na wszystko narzekac... pakuj torbe i wyrusz na poszukiwania szczescia!
powodzenia!
magda
Zgłoś wpis
13 Posty
magda mycek
(myckowa)
Bywalec
moje slowa sa skierowane do AngryCandy...
Zgłoś wpis

Bliżej nas